Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 33 6 20 30 • 250 gr. bamya • 250 gr. parça kuzu eti • 100 gr. sıvı yağ • 1 tane soğan • 1 kaşık salça • 1 tane limon veya limon tuzu Bir tencere içerisine yağ, soğan ve et konulur ve kavrulur. Üzerine yıkanmış ayıklanmış suyu süzülmüş bamyalar ve salça eklenir. Limon sı- kılarak (veya limon tuzu) ve tuz ilave edile- rek kısa tiritli olarak pişirilir. (İsteğe göre 1 diş sarımsak ezilerek malzemeye karıştırılabilir.) NOT: 250 gr. kurutulmuş bamya ılık suyla ıs- lanır. İplikleri çıkarılır haşlanır yukardaki tari- fe göre pişirilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 250 gr okra • 250 gr lamb • 100 gr vegetable oil • 1 medium sized onion • 1 spoonful of tomato paste • 1 lemon Fry the meat along with the onions. Add the okra and the tomato paste. Add the lemon juice and stew the stuff at low heat. Garlic could provide some additional flavor if desired. INGREDIENTS METHOD ETLİ BAMYE OKRAWITH MEAT

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2