Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 34 6 40 15 • 200 gr. kıyma • 2 orta boy domates • 1 kg. taze fasulye • Kara biber, tuz • 3 adet yumurta • 1 demet maydanoz Fasulyeler ayıklanır, yıkanır 3’e kırılır. Yağda kıyma kavrulur üzerine fasulyeler eklenir. Hoplatılarak sola- na kadar pişirilir. Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber ek- lenir. Domates ve fasulyeler piştikten sonra bir taba- ğa kırılmış ve hafif çırpılmış 3 yumurta ilave edilerek üzerine doğranmış maydanoz serpilir. Kapağı kapatı- larak yumurtalar katılaşana kadar pişirilir. Tahta ka- şıkta tencerede karıştırarak dağıtılır. Sıcak olarak ser- vis yapılır. NOT: Domates salatası, ayran, semaver çayıyla ser- vis edilir. Saç ekmeğine (işkefeyle) kavurmadan sa- rılarak da yenilir. Fasulye yerine taze biber konularak diğer malzeme- lerle birlikte BİBER KAVURMASI adı altında yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 200 gr minced meat • 2 medium sized tomatoes • 1 kg of green beans • salt and pepper • 3 eggs • parsley Wash and shell the beans and divide them into three pieces. Fry the minced meat and add the beans. Peel the tomatoes and add them to the meat and the beans. Add the salt and the pepper. Fry the eggs in a separate pan. Put the eggs and the beans together and sprinkle chopped parsley over the mixture. Stew the dish at low heat. Note: This dish is usually served with tomato salad, ayran and tea brewed in an urn. It is also wrapped in a special thin bread called işkefe. Replacing the beans with green pepper would turn this recipe into Fried Green Pepper. INGREDIENTS METHOD TAZE FASULYE KAVURMASI FRIED GREEN BEANS

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2