Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 35 6 20 30 • 1/2 kg. kurutulmuş fasulye • 1/2 kg. kemikli koyun eti • 1 soğan • 1 yemek kaşığı salça • Kırmızı biber • Tuz, sarımsaklı yoğurt Fasulye dilinerek gölgede kurutulur. (Dilme fa- sulye kurusu) Kurumuş fasulye yumuşayınca- ya kadar haşlanır. Diğer taraftan kemikli ko- yun eti suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra soğanlar ilave edilir ve etle birlikte kav- rulur. Haşlanmış fasulyeler salça, tuz, kırmızı biber ve 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklı yo- ğurt ile servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • ½ kg dried green beans • ½ kg joint • 1 medium sized onion • 1 spoonful of tomato paste • red pepper, salt, garlic yoghurt Slice the green beans and dry them in a shade. Immerse the dried beans in hot water so that they will soften. Cook the meat until it boils down. Add the chopped onions and fry the two together. Add the beans along with tomato paste, salt, pepper and two cups of water. Close the lid and cook over low heat. Serve with garlic yoghurt. INGREDIENTS METHOD KURUTULMUŞ DİLME FASULYE YEMEĞİ DRIED SLICED GREEN BEANS

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2