Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 36 6 30 25 • 1 kg. pirpirim • 200 gr. kıyma • 1 kuru soğan • 1 çay bardağı pirinç • 1 yemek kaşığı salça • Yağ tuz Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine yı- kanmış, ayıklanmış, doğranmış pirpirim ko- nulur. Pirpirimler iyice solduktan sonra üzeri- ne yıkanmış pirinç, salça, tuz ilave edilir. 1 su bardağı su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. NOT: Pirpirim ince bulgur tereyağı ile kavrula- rak Pirpirim kavurması adı altında ayrı bir ye- mek olarak sunulabilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg pirpirim • 200 gr minced meat • 1 medium sized onion • 1 spoonful of tomato paste • salt, vegetable oil Fry the minced meat and the onions. Add the washed and chopped purslane. After the purslane withers with the heat, add the washed rice, tomato paste, and some salt. Add one cup of water and leave the dish to simmer. Note: With pounded wheat fried in butter, instead of rice, the recipe would become that of Fried Purslane. INGREDIENTS METHOD PİRPİRİM (SEMİZOTU) PİRPİRİM (PURSLANE)

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2