Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 37 6 30 25 • 500 gr. (yıkanmış, ayıklanmış) madımak • 1 yemek kaşığı salça • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 orta boy soğan • 200 gr. pastırma • 1 su bardağı kırık yarma • Su Yağda soğan kavrulur. Üzerine pastırma ve sal- ça katılır. Yıkanmış ve kıyılmış madımak konu- lur. Sıcak su ve yarma katılır. Pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 500 gr. madımak • 1 spoonful of tomato paste • ½ cup of vegetable oil • 1 medium sized onion • 200 gr. pastrami • 1 cup of coarsely grounded wheat Fry the onion. Add the pastrami and the tomato paste. Add the chopped madımak. Add the wheat and some hot water. Leave the ingredients to simmer. Serve hot. INGREDIENTS METHOD MADIMAK MADIMAK

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2