Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 38 6 20 15 • 10 adet orta boy soğan • 500 gr. kıyma veya 200 gr. pastırma • 6 adet yumurta • 3-4 adet yeşil biber • 4 adet domates • 1 su bardağı sıvı yağ • Kara biber • Kırmızı biber ve tuz Soğanlar küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıy- ması ilave edilir. Biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Hepsi iyice kavrulur. Kara bi- ber, kırmızı biber ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Üzeri düzeltilir. Yumurtaların kırılacağı gözler açılır. Yumurtalar dağıtılmadan kırılır başka bir tavada kızdırılan tereyağı yumurtalar üzerine dökülerek servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1o medium sized onions • 550 gr minced meat • 200 gr pastrami • 6 eggs • 3-4 green peppers • 4 tomatoes • 1 cup of vegetable oil • black pepper, red pepper and salt Chop the onions. Fry the onions in vegetable oil. Chop the peppers and tomatoes. Fry them all together. Add the black and red pepper and the salt. Flatten the surface of the ingredients. Make small holes in which to scramble the eggs. Melt some butter in a separate pan and pour the molten butter over the ingredients. INGREDIENTS METHOD SOĞAN MIHLAMASI ONION MIHLAMA

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2