Amasya Mutfağı
VEGETABLE DISHES 39 6 15 • 100 gr. döğülmüş ceviz • 5 adet taze soğan • 1 adet orta boy kuru soğan • 1 çay bardağı düğü • 1 yemek kaşığı domates salçası • Bir tutam kırmızı pul biber • 1 su bardağı su Döğülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırı- lır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir. Yapılması kolay ve doğal gıdalardan oluşan iştah açıcı bir yemektir. MALZEMELER YAPILIŞI • 100 gr grounded walnuts • 5 spring onions • 1 medium sized onion • ½ cup of pounded wheat • 1 spoonful of tomato paste • flaked red pepper • 1 glass of water • brined vine leaves Add the walnuts, chopped onions, tomato paste, red pepper, salt and wheat into the water. Leave the mixture to simmer. Serve with brined vine leaves. INGREDIENTS METHOD BAT BAT
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2