Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 40 6 20 15 • 1 adet soğan • 250 gr. kıyma • 2 adet domates • 1 çay bardağı sıvı yağ • 5 adet kabak • 1 su bardağı pirinç • Tuz, karabiber, kırmızı biber • Su MALZEMELER YAPILIŞI • 1 medium sized onion • 250 gr minced meat • 2 tomatoes • ½ cup of vegetable oil • 5 cucumbers • 1 cup of rice • salt, black pepper, red pepper Wash the cucumbers thoroughly. Peel the cucumbers thickly. Chop the peels in match-sized pieces. Chop the onions. Fry the onions and minced meat. Add the cucumber peels. Add the tomatoes. place the rice in the middle and add one cup of water. Add black and red pepper and salt. INGREDIENTS METHOD KABAK KABUĞU KAVURMASI FRIED CUCUMBER PEEL Kabaklar birkaç defa yıkanır, kurulanır. Derin- ce soyulur. Elde edilen kabuklar kibrit çöpü şek- linde doğranır. Diğer taraftan soğanlar ince ince doğranır. Sıvı yağda kıyma ile birlikte kavrulur. Kibrit şeklinde doğranmış kabuklar ilave edilir. Karıştırmadan önce tencereyi silkeleyerek ka- buklar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Ortası açılıp pirinçler konur ve üzeri kapatılır. 1-1,5 bar- dak sıcak su ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber de konarak kapağı kapatılır ve pişirilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2