Amasya Mutfağı

VEGETABLE DISHES 41 6 20 25 • 1 kg. ot pancarı (Kuş ekmeği de denir) • 200 gr. kıyma • 1 kuru soğan • 1 yemek kaşığı salça • Yağ tuz • Tercihen pastırma yoksa çemen • 1 çay bardağı pilavlık bulgur • 3 adet yumurta • 1 demet maydanoz Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine ayık- lanmış kıyılmış yeşil pancar otu konup soldu- rulur sonra bulgur bir miktar çemen tuz, sal- ça ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. İstenir- se üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerekte ser- vis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg beet leaves • 200 gr minced meat • 1 medium sized onions • 1 spoonful of tomato paste • pastrami or cumin paste • ½ cup of pounded wheat • 3 eggs • parsley, salt, vegetable oil Fry the onions and minced meat. Wash, shell and chop the beet leaves. Add the wheat, pastrami or cumin paste, salt and tomato paste. Add two cups of hot water and leave to simmer. Serve with garlic yoghurt. INGREDIENTS METHOD PANCAR BEET

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2