Amasya Mutfağı

SEBZE YEMEKLERİ 42 6 20 10 • 1 kg. kabak • 1 orta boy soğan • 150 gr. kıyma • 1 yemek kaşığı salça • 1 çay bardağı pirinç • Tuz-karabiber-su-kırmızı biber Bir tavada soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve pirinç ilâve edilir. Sahana halka şeklinde kesil- miş kabaklar dizilip üzerine ve aralarına yu- karıda hazırlanan malzeme serilir. Karabiber, tuz, kırmızı biber, 1 çay bardağı su katılıp kı- sık ateşte pişirlir. NOT: İstenirse sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg cucumbers • 1 medium sized onion • 150 gr minced meat • 1 spoonful of tomato paste • ½ cup of rice • salt, black and red pepper Fry the onion and the minced meat in a pan. Add the rice and tomato paste. Slice the cucumber. Line the disks of cucumber in the pan put the fill the ingredients in between the disks. Add the salt, black and red pepper. Pour some water and leave to simmer. Serve with garlic yoghurt. INGREDIENTS METHOD KABAK ÇIRPMA CUCUMBER ÇIRPMA

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2