Amasya Mutfağı

PASTRIES 43 6 45 60 • 6 yumurta • Tuz • 0,5 su bardağı su • 250 gr. tereyağ • 1 kg. tuzu alınmış peynir • Yarım demet maydanoz 6 yumurta, tuz, yarım su bardağı su ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 30 dakika üzerine nemli bez örtülerek din- lendirilir. 8 beze yapılır. Bezeler sini büyüklüğünde açılır. Hamurlar hafif kuruduktan sonra kaynayan tuzlu suyun içersine atılarak haşlanır. Soğuk suya atılır. Hamurun suyu süzülür. Yağlanmış tepsiye araları yağlanarak iki katlı bir peynirli maydanozlu harç konulur. Tüm hamurlar bittikten sonra dörde bölünür. Ocak üzerinde siniyi çevirerek altı pişirilir. Başka bir siniye ters çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Tepsideki dörde bölünen börekler kızartıldıktan sonra kare şeklinde daha küçük par- çalar halinde kesilip servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 6 eggs, flour • ½ cup of water • 250 gr butter • 1 kg desalinated cheese • parsley, salt Add the eggs, salt and water to the flour to obtain a soft mould. Leave the dough to rest for thirty minutes with a wet cloth spread over it. Divide the dough into 8 equal pieces. Roll out the dough to obtain fillo dough. Leave the fillo dough to dry slightly. Put the fillo dough into boiling salt water. Remove the fillo dough from salt water and cool the pieces in cold water. Sieve the water. Oil the tray. Place the fillo dough in the tray. Between each layer of fillo dough, put in the cheese-parsley mixture. Place the tray over the fire. Turn the pastry upside down to cook the upper surface as well. Cut the pastry into small squares before service. INGREDIENTS METHOD SİNİSU BÖREĞİ SİNİSU PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2