Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 44 6 40 45 • 1 kg. un • Alabildiği kadar su • Tuz • 250 gr. tereyağ • Dövülmüş ceviz Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak meme- si yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlığında oklava ile açılıp üzerine eritil- miş tereyağ sürülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bölünür. 3 beze haline getiri- lir. 3 bezede ayrı ayrı oklava ile sini büyüklü- ğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufka yağlanarak ceviz ser- pilir. Üçüncü yufka da yerleştirilip, üzeri eritil- miş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürü- lerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan son- ra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 250 gr butter • grounded walnut, salt, water Prepare a soft dough with flour, water and salt. Roll out the dough. Spread some butter over the fillo dough and roll it back. Divide the roll into three pieces and re-mould the pieces. Roll out the doughs once again. Put vegetable oil in the tray and spread the fillo dough. Put vegetable oil onto the first two layers of fillo dough. Spread ground walnut over these two layers. Cover the first two layers with the third fillo dough and spread butter over this last layer. Cook both sides the pastry by turning upside down. INGREDIENTS METHOD SİNİ BÖREĞİ SİNİ PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2