Amasya Mutfağı

PASTRIES 45 6 40 45 • 1 kg. un • Alabildiği kadar su • Tuz • 250 gr. tereyağ • 300 gr. kıyma • Kıyılmış maydanoz Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yu- muşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlı- ğında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sü- rülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bö- lünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı ok- lava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufka yağlanarak kıyma, maydanoz kavurması ve 3 ncü yufka da yer- leştirilir. Üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldık- tan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 250 gr butter • 300 gr minced meat • parsley, salt, water Prepare a soft dough with flour, water and salt. Roll out the dough. Spread some butter over the fillo dough and roll it back. Divide the roll into three pieces and re-mould the pieces. Roll out the doughs once again. Put vegetable oil in the tray and spread the fillo dough. Put vegetable oil onto the first two layers of fillo dough. Spread fried minced meat and parsley over these two layers. Cover the first two layers with the third fillo dough and spread butter over this last layer. Cook both sides the pastry by turning upside down. INGREDIENTS METHOD KÖY BÖREĞİ VILLAGE PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2