Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 46 6 40 45 • 1 kg. un • Alabildiği kadar su • Tuz • 250 gr. tereyağ • 10 adet çırpılmış yumurta Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yu- muşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlı- ğında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sü- rülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bö- lünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı ok- lava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsi- ye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufkanın arası yağlanarak 2. yufkanın üzerine çırpılmış yumurta- lar dökülür ve dağıtılır. Üçüncü yufkada üzerine se- rilir. Üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 250 gr butter • 10 eggs, salt and water Prepare a soft dough with flour, water and salt. Roll out the dough. Spread some butter over the fillo dough and roll it back. Divide the roll into three pieces and re- mould the pieces. Roll out the doughs once again. Put vegetable oil in the tray and spread the fillo dough. Put vegetable oil onto the first two layers of fillo dough. pour the whisked eggs over the first and second layers. Cover the first two layers with the third fillo dough and spread butter over this last layer. Cook both sides the pastry by turning upside down. INGREDIENTS METHOD YAKASAL BÖREĞİ YAKASAL PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2