Amasya Mutfağı

PASTRIES 47 6 45 120 • 1 yumurta • 1 su bardağı süt • Tuz • Alabildiği kadar un • Aralarını yağlamak için 1 su bar- dağı eritilmiş tereyağı • Üzerine sürmek için 1 yumurta Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşak- lığında hamur yoğrulur. Cevizden biraz büyük be- zeler yapılır. Açılabildiği kadar büyütülür. Saç üze- rinde kurutulur. (Çok kızarmayacak) kullanılacağı zaman hafif ıslatılarak tavlanır. Tepsiye araları ha- fif yağlanarak üst üste yerleştirilir. Ortaya arzu edi- len iç konulur. (Kıymalı, çökelekli, patatesli, peynir- li, ıspanaklı) kalan işkefeler üzerine döşenir en üste de yağla karıştırılmış bir yumurta sürülür, kızartı- lır. Kızardıktan sonra kesilerek servis yapılır. NOT: Buna Yoka Böreği de denir. MALZEMELER YAPILIŞI • 2 egg • 1 cup of milk • 1 cup of molten butter • salt and water Mould the flour, salt and water to obtain a soft dough. Divide the dough into walnut sized pieces. Roll out the pieces of dough as large as possible. Dry the fillo dough on tinplate. Dampen the fillo doughs. Place the fillo dough on the tray and put some vegetable oil between each layer. Place the desired filling between the layers of dough. Spread a mixture of whisked egg and vegetable oil over the last layer. INGREDIENTS METHOD İŞKEFE BÖREĞİ İŞKEFE PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2