Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 48 6 40 120 • 1 kg. un • 150 gr. ceviz içi • 150 gr. tereyağı • 10-15 adet nohut • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 yumurta sarısı Nohutlar havanda kırılır. Şişeye konularak üzerine ılık su ilave edilir. 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek 3 gün ılık yerde (şişe- nin ağzında köpükler dışarı taşana kadar ) bekletilir, diğer taraf- ta un elenir.ortası açılır içerisine maya haline gelmiş bu nohut suyu konur. 150 gr. yağ ve ceviz tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamura silindir şekli verilir. Bıçakla yumurta bü- yüklüğünde 15-16 eşit parçaya bölünür. Yuvarlak bezeler yapılır. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirilir. Ilık ve üstü ka- palı ortamda yarım saat bekletilir. Şekillendirilmiş çörek hamu- runun üzeri çizilir. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker 1 ye- mek kaşığı sıvı yağ konularak karıştırılır. 250 derecede fırına ko- nularak çöreklerin üzeri kabarıp kaysaklanınca dışarı çıkartılır ve yumurta sarısı fırçayla el çabukluğuyla sürülür. Tekrar fırına sürülür. Bu işler iki kez tekrarlanır. (Çöreklerin parlak ve gevrek olması için yapılır) MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 150 gr butter • 150 gr ground walnut • 10-15 chickpeas • ½ spoonful of sugar • 2 eggs Ground the chickpeas in a mortar. Put the ground chickpeas in a container with warm water. Add half a spoonful of sugar and let the chickpeas rest in the container for three days (until the foam brims over the surface). Put the ground walnut, vegetable oil and salt together with flour to obtain a soft dough. Give the dough a sylindrical form. Slice the sylinder into 15 pieces. Mould the pieces once again. Place the pieces of dough on a tray. Keep the tray in a warm room for half an hour. Make superficial cuts ob the pieces of dough. Whisk the egg yolk and add a pinch of sugar and a spoonful of vegetable oil. Heat the oven to 250 degrees. When the surface of the pastry cracks, take them out and spread the egg mixture over the pastry with a brush. Repeat this procedure twice to obtain crispier pastries. INGREDIENTS METHOD NOHUDULU AMASYA ÇÖREĞİ AMASYA PASTRY WITH CHIKPEAS

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2