Amasya Mutfağı

PASTRIES 49 6 40 120 • 3 kg. un • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya • 1 yemek kaşığı tuz • Aldığı kadar su • 1 kg. dövülmüş haşhaş • 3 su bardağı sıvı yağ • 500 gr. ceviz içi • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta Çukurca bir kaba un ve malzemeler konur. Ilık suyla kulak me- mesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Mayalanması için üze- rine temiz bir bez örtülerek dinlendirilir. (Yaklaşık 1 saat) maya- lanan hamurdan 4 adet beze yapılır. Bezeler hamur tahtasının da yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açılarak üzerine hazırlanan harç- tan 1 miktar sürülür. Ayrı bir yerde ikinci beze aynı şekilde ha- zırlanır birinci bezenin üzerine konur. Üçüncü ve dördüncü be- zelerde aynı şekilde hazırlanınca hepsi üst üste gelecek şekilde dizilir. 5 cm lik bantlar halinde kesilir kesilen bantlar bükülerek yağlanmış tepsiye ister düz ister yuvarlak olacak şekilde yerleş- tirilir üzerine çırpılmış yumurta sürülür. 10 ar santim arayla bı- çakla kesilir. 10 dk. dinlendirilir ve fırına sürülür üzeri kızarın- ca servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 3 kg of flour • 1,5 spoonful of dry yeast • 1 spoonful of salt • 1 kg ground hashish • 3 cups of vegetable oil • 500 gr ground walnut • 1 egg Put the flour into a deep container. Add some warm water and obtain a soft dough. Put a cloth over the container and keep the dough in a warm environment for about an hour. Divide the fermented dough into four pieces. Roll out each piece of dough to obtain a finger thick fillo dough. Spread the ingredients over the fillo dough. Place a second fillo dough over the first and repeat the procedure with each dough by spreading the ingredients over each layer. Cut the dough into stripes of five centimeters in width. Wring each stripe amd place them on a tray. Whisk the eggs and put it over each piece with a brush. Cut the stripes in two rows of ten centimeters. Let them rest for 10 minutes and put the tray in the oven. INGREDIENTS METHOD BURMALI AMASYA ÇÖREĞİ WRINGED AMASYA PASTRY

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2