Amasya Mutfağı

PASTRIES 51 6 30 45 • 1 kg. un • 1 yemek kaşığı tereya- ğı (üzerini yağlamak için) • Tuz • 150 gr. sıvı yağ • 150 gr. döğülmüş ceviz • 150 gr. döğülmüş haş- haş Tuz katılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Bir süre üzeri kapatılarak dinlendirilir. 5 beze topak yapılır. Bezeler ince açılır yağlanır. Döğülmüş ceviz ve haşhaş tek- rar yağ ile inceltilip üzerine sürülür. Uçları elle çekilerek malzeme değmemiş yer bırakılmaz. Bu açılan ve sıvanan hamur kenarından kıvrılarak rulo ha- linde getirilir. Simit gibi yuvarlanıp bastırılarak yine beze haline getirilip merdane ile 0.5 cm kalınlığında açılıp sac üzerinde döndürülerek pişirilir. İki tarafıda iyice kızaran yağlı sacdan indirilir ve tekrar üzeri tereyağla yağlanıp servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 150 gr vegetable oil • 1 spoonful of molten butter • 150 gr ground walnut • 150 gr ground hashish Prepare a soft dough with flour and water. Let the dough rest for a while. Divide the dough into five pieces. Roll out each dough. Spread vegetable oil on each fillo dough. Mix the hashish and ground walnuts with some vegetable oil and spread over each fillo dough. Make sure the ingredients are spread evenly. Roll the fillo dough from the exterior towards the interior and obtain o roll. Cut the roll and re-mould the pieces. roll out the pieces of dough again. Cook each fillo dough on a tinplate and spread butter over the hot surface of the pastry before service. INGREDIENTS METHOD YAĞLI (KATMER) YAĞLI KATMER

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2