Amasya Mutfağı
HAMUR İŞLERİ 52 6 30 90 • 1 yemek kaşığı kuru maya • 1 su bardağı dövülmüş ceviz • 1 su bardağı sıvıyağ • Su, tuz, yumurta sarısı Un elenir. Maya ezilir. Tuz ve su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması için bekletilir. Yumruk büyüklüğünde parçalar alı- nır. Altına üstüne un serpilerek oklava ile be- zeler açılır. Tüm yüzüne cevizli yağ sürülerek hamur rulo haline getirilir. Hamur oklava veya elle üzerine un serpilerek 1 cm kalınlığında in- celtilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür odun ateşi fırınında kızarana kadar teker teker pişi- rilir. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürülür. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 spoonful of dry yeast • 1 cup of ground walnut • 1 cup of vegetable oil Sieve the flour. Add water to the yeast. Mould the flour and the yeast with some water to obtain a soft dough. Let the dough rest for a while to ferment. Divide the dough into fist sized pieces. Roll out the pieces. Mix the ground walnuts with vegetable oil and sprad the mixture over each layer of fillo dough. Make a roll. Roll out the dough and spread whisked egg yolk over the top layer of the dough. Spread butter over the pieces before service. INGREDIENTS METHOD KETE KETE
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2