Amasya Mutfağı

PASTRIES 53 6 45 120 • 1 yemek kaşığı kuru maya • 1 su bardağı dövülmüş ceviz • 1 su bardağı sıvıyağ • Su, tuz, yumurta sarısı Kete hamuru gibi hazırlanır. Hamurunu bir ucu kendi ekseninde diğer ucu ters yönde kıv- rılarak yan yana getirilir. Üzeri elle bastırılarak 1 cm. kalınlığında inceltilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Odun ateşinde kızarana kadar pişirilir. Tereyağ sürülerek servis yapılır. Birer kişilik porsiyonlar halinde olduğu için barama yemeklerinde, sünnet hamamlarında ikram edilir. Servisi kolaydır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 spoonful of dry yeast • 1 cup of ground walnut • 1 cup of vegetable oil • 1 egg • salt and water The dough is prepared in the same way as the dough for Kete. Follow the same procedure until you obtain a roll. Wring the roll. Put egg yolk over the surface with a brush. Spread butter over the pieces before surface. Since this pastry is prepared one piece for person, it is usually served at ceremonies. INGREDIENTS METHOD ELİ BÖĞRÜNDE ELİ BÖĞRÜNDE

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2