Amasya Mutfağı
HAMUR İŞLERİ 54 6 45 120 • 1 kg. un • 1 su bardağı ceviz • 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş • 1 küçük paket yaş maya • Tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı Malzemeler ılık suyla yoğrulur. Mayanın ka- barması beklenir. 1-1,5 saat dinlendirilir. Ha- mur ikiye ayrılır. Bir tanesi yağlanmış tepsi- ye yayılır. Ortasına harç konulur. Diğeri harcın üzerine yayılır. Hamur tepsisinin içinde bohça şeklinde kapatılır. Tepsi içinde biraz mayalan- maya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra üze- rine yumurta sarısı sürülür. Fırında kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 1 cup of ground walnut • ½ cup of ground hashish • 1 pack of yeast • 1 egg • ½ spoonful of sugar and salt Mould the dough with warm water. Let the dough ferment for an hour and a half. Divide the dough into two. Roll out the first piece at the tray. Spread the ingredients over this layer. Roll out the second piece over the ingredients. Bring the corners of the dough together to create a bundle. Let the bundle rest for a while. After the dough puff up, put the egg yolk over the surface with a brush. Put the tray in the oven. INGREDIENTS METHOD GÖMBE GÖMBE
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2