Amasya Mutfağı

PASTRIES 55 6 60 45 • 1 kg. un • Su, tuz • 1 su bardağı dövülmüş ceviz • 1 su bardağı sıvı yağ • 2 yumurta Un elenir. 2 yumurta, tuz, su ilave edilerek yumu- şak bir hamur hazırlanır. Dinlendirilmiş hamurun altına ve üstüne un serpilerek genişçe açılır. Un üze- rine ince dövülmüş ceviz ve sıvı yağ sürülür. Ha- mur rulo şeklinde sarılır. İki ucu kapatılır. Rulo ha- mur 6 eşit parçaya bölünür. Her parça elle uzatıla- rak kendi ekseninde sarılarak yuvarlak yapılır. Yağ- lanmış zeminde elle bastırılarak 15 cm çapında yu- varlak olarak açılır. Kızdırılan yağda kızartılarak ser- vis yapılır. Hazmı zor ve enerji değeri çok yüksek olduğundan kış aylarında tercih edilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 1 cup of ground walnut • 1 cup of vegetable oil • 2 eggs Sieve the flour. Add the eggs, salt and water to obtain a soft dough. Roll out the dough as widely as possible. Mix the ground walnuts with vegetable oil. Spread the mixture over the fillo dough. Roll the fillo dough. Cut the roll into six pieces. Stretch the pieces and roll them around themselves to obtain a coil. Press the coil with your palm to enlarge the dough. Fry the dough. This pastry is quite difficult to digest but very nutritiou. Therefore it is usually prepared during the winter months. INGREDIENTS METHOD DÖNDÜRME DÖNDÜRME

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2