Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 56 6 45 30 • 1 kg. un • 1 tatlı kaşığı kuru maya • Tuz • Aldığı kadar ılık su İç malzemeleri için: • 500 gr. çökelek • 1 yemek kaşığı tereyağı • Yarım demet maydanoz Un ve diğer malzemelerle azar azar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bir kenarda maydanoz ince ince kı- yılır, çökelekle karıştırılır. Hazırlanan hamur- dan 6 tane beze yapılır. Bu bezeler oklavayla açılır. (1,3 mm kalınlığında) hazırlanan yufka- ların yarısına iç malzemesi konur. Diğer yarısı üzerine yarım ay şeklinde kapatılır. Odun ate- şinde saç üzerinde alt üst edilerek pişirilir. Piş- tikten sonra tepsiye alınanların üzeri tereyağ ile yağlanarak servis edilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 1 spoonful of dry yeast • 500 gr skim-milk cheese • 1 spoonful of butter • parsley, salt Prepare a soft dough with the flour, yeast and salt. Chop the parsley and mix it with skim-milk cheese. Divide the dough into six pieces. Roll out each piece. Spread the ingredients over a half of fillo dough. Close the other half over the first to obtain semi circles. Cook the pastry over tinplate and spread some butter over the pastry before service. INGREDIENTS METHOD YANUÇ YANUÇ

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2