Amasya Mutfağı

PASTRIES 57 6 30 60 • 1 kg. un • 1 yumurta • Tuz • 150 gr. süzme yoğurt • Maydanoz Yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılır. Hamur çok ince olmamak şartı ile açı- lır. 5x5 cm karelere bölünür. Ortasına yoğurtlu, maydanozlu harç konulur. Üçgen şeklinde ka- patılır. Hafif un serperek kurumaya bırakılır. 6 su bardağı su kaynatılır. Hamurlar kaynayan suyun içine atılır. Haşlanınca kevgirle ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı döküle- rek tabaklarda servis yapılır MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 1 egg • 150 gr strained yoghurt • parsley, salt Prepare a soft dough with the flour, salt and water. Divide the dough into four pieces. Roll out the pieces. Chop the parsley and add it to the yoghurt. Spread the mixture over the fillo dough. Close the corners of the fillo dough to obtain triangles. Boil six glasses of water. Drop the triangular pastries into the water. Sieve the water. Melt some butter in a separate pan and pour the butter over the pastries. INGREDIENTS METHOD KAYPAK (PİRUHİ) KAYPAK (PİRUHİ)

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2