Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 58 6 30 60 • 500 gr. un • 1 yumurta • Tuz • 250 gr. kıyma • 1 soğan (rendelenmiş) • Yarım demet maydanoz • Karabiber, kırmızı biber, tuz • 500 gr. yoğurt • Nane (kuru) • İki diş sarımsak Hamur yoğrulur dört eşit parçaya bölünür un yardımıyla açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Üç- gen şeklinde kapatılır. (Kıymalı veya sade) Di- ğer hamurlar açılıncaya kadar tepsilere dizi- lir. Kaynatılmış suya atılıp haşlanır. Genişçe bir servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt sarım- saklı naneli harç dökülür. Fırınında kızarana kadar pişirilir. Üzerine tereyağı sürülerek ser- vis yapılır. MALZEMELER YAPILIŞI • 500 gr flour • 1 egg • 250 gr minced meat • 1 medium sized onion • parsley, salt, red pepper, black pepper • 500 gr yoghurt • dried spearmint • 2 cloves of garlic Prepare a soft dough with the flour, salt and water. Divide the dough into four pieces. Cut 5 to 5 centimeter squares out of each fillo dough. Wrap the squares to obtain triangles. (These triangles may be filled in with minced meat.) Drop the triangles into boiling water. Take out the pastry and put them into a tray. Pestle the garlic in a mortar and add it to the yoghurt along with the spearmint. Pour the mixture over the pastry. Put the tray in the oven. Spread butter over the pastry before service. INGREDIENTS METHOD HENGEL HENGEL

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2