Amasya Mutfağı

PASTRIES 59 6 30 40 • 1 kg. un • 1 tatlı kaşığı kuru maya • Tuz • Aldığı kadar ılık su • Kızartma için sıvı yağ Un çukurca bir kap üzerine alınır ortası açı- lır. İçerisine malzeme katılır. Ilık suyla kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. (Yakla- şık 1 saat) mayalanan hamurdan yumruk bü- yüklüğünde bezeler yapılır. Hamur tahtasında 0,5 cm kalınlığında elle vurularak açılır. Tava- da yağ kızdırılır. Kızgın yağ konularak alt üst yapılarak pişirilir. Ramazan aylarında bilhas- sa sahurda duru pekmezle birlikte yenir. Arzu edilirse içerisine çökelek peynir konulabilir. MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg flour • 1 spoonful of dry yeast • vegetable oil, salt, water Put flour in a deep bowl. Make a hole in the flour and crack the egg into it. Add some salt and water to obtain a soft dough. Let the dough rest for a while to ferment. Divide the dough into fist-size pieces. Roll out the pieces slightly. Fry the pieces of dough. This pastry is mostly served with molasses or skim- milk cheese especially during the Ramadan. INGREDIENTS METHOD PİŞİ PİŞİ

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2