Amasya Mutfağı

HAMUR İŞLERİ 60 6 30 60 • 2 su bardağı sıvı yağ • 1 kg. un • 100 gr. tereyağ • 1 tatlı kaşığı kuru maya • Tuz • Aldığı kadar ılık su Un çukur bir kaba konur malzemeler katılır. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazır- lanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Odun ate- şi ile kızdırılmış sacın üzerine bu hamurdan bir kepçe dökülerek hemen yayılır. Ters düz yapı- larak pişirilir. Tepsiye alınınca yağlanır. (Arzu edilirse içine istenilen malzemeler de katılabilir. Duru pekmeze bandırılarak yenir. Bu yemeğin bir diğer adı Krep tir. MALZEMELER YAPILIŞI • 2 cups of vegetable oil • 1 kg flour • 100 gr butter • 1 spoonful of dry yeast • salt, water Prepare a very soft, almost liquid dough. Let it rest for an hour to ferment. Cook the dough over a tinplate by pouring it over the hot tinplate and spreading it very quickly. Flip the pastry over and cook both sides. It can be served with all kinds of starters. INGREDIENTS METHOD CIRIKTA (Akıtma-Cızlak) CIRIKTA (PANCAKE, CIZLAK)

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2