Amasya Mutfağı

PASTRIES 61 6 15 15 • Bayat ekmek • 200 gr. kıyma • 1 soğan • 3 su bardağı su • 1 su bardağı süzme yoğurt • 2 diş sarımsak • Nane • Pilav veya pirinç MALZEMELER YAPILIŞI • stale bread • 200 gr minced meat • 3 cups of water • 1 cup of strained yoghurt • 2 cloves of garlic • spearmint • rice Fry the onion and the minced meat. Add some rice. Add three cups of broth and bring the mixture to a boil. Break the stale bread into small pieces. Place the pieces of bread on a tray. Pour the broth over the pieces of bread. Pour garlic yoghurt on top and sprinkle some dried spearmint leaves. INGREDIENTS METHOD EKMEK AŞI (Papara) BREAD MEAL (PAPARA) Kıyma ve soğan kavrulur içine kalmış pilav varsa pilav, yoksa bir çay bardağı ıslatılmış pirinç konur. 3 bardak et suyu ilave edilip kaynatılır. Diğer taraf- tan bayat ekmekler (2 cm lik küpler) şeklinde doğ- ranır. (Arzuya göre istenirse fırında hafif kızartılır) Sunuş sofraya konacak büyük sini veya lengerden servis tabaklarına yapılır. Ortaya konacak lengerin altına küçük parçalar halinde doğranmış ekmekler dizilir üzerine sulu kıvamdaki kaynatılmış malze- me dökülür. En üste de sarımsaklı yoğurt konarak nane serpilip tabaklara alınır. Bir başka sunuş şekli ise ekmekler tabaklara istenilen miktarda alınır. Di- ğer işlemler tabaklarda yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2