Amasya Mutfağı

PİLAVLAR 62 6 20 120 Hamuru için: • 500 gr. un • Tuz • 2 su bardağı su • 2 su bardağı pirinç • 250 gr. tereyağı MALZEMELER YAPILIŞI • 500 gr flour • 2 cups of water • 2 cups of rice • 250 gr butter, salt Prepare a soft dough with flour, water and salt. Divide the dough into fist size pieces. Roll out the pieces of dough. Cut them into strips 3 cm in width. Cut them into very thin latitudinal noodles. Put the match sized noodles into the oven and cook them until they turn pinkish brown. Put the rice in water and let it rest for two hours. Wash and sieve the rice. Melt some butter in a pan. Add three cups of boiling water. Add some salt and put the rice and home-made noodles in the water. Stir before service. This dish is mostly preferred in Ramadan because it keeps you full for a long time. INGREDIENTS METHOD ERİŞTELİ PİLAV RICE WITH NOODLES Eriştenin yapılışı (Un, su, tuz karıştırılarak yumuşak hamur hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. 3 mm. kalınlığında açılır 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tekrar 2 mm ince ince kesilir. Kurumaya bırakılır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır.) Diğer tarafta 2 saat önce tuzlu ılık suda ıslatılmış pi- rinç süzgeçle el değmeden hoplatılarak yıkanır. Tereyağı eritilir kaynamış 3 su bardağı su ilave edilir. Tuzu atılır yıkanmış pi- rinç ve erişte ilave edilerek pilav pişirilir. NOT: Uzun süre tok tutma özelliği taşıdığından özelikle ra- mazanda sahurda yenilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2