Amasya Mutfağı

RICE DISHES 63 6 25 10 • 4 adet kabak • 1 çay bardağı pirinç • 1 baş soğan • 200 gr. kıyma • 1 çay bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz - Su MALZEMELER YAPILIŞI • 4 cucumbers • ½ cup of rice • 1 medium sized onion • 200 gr minced meat • ½ cup of vegetable oil • black pepper, salt and water Wash the cucumbers and peel them after drying. Cut the peels into match-sized strips. Fry some onions and minced meat. Add the cucumber peels and cook shortly. Put the rice in some water. Let it rest for an hour. Wash the rice. Make some room in the middle of the onion, minced meat and cucumber peels and add the rice. Add ½ cup of water. Cook at low heat. Remove the rice from the fire and let it rest for half an hour. Add black pepper. Stir before service. INGREDIENTS METHOD Kabaklar yıkanır, kurulanır. Kabukları boyuna şerit halin- de kalınca kesilir. Kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Yağda soğan ve kıyma kavrulur. Doğranmış kabak kabukları ila- ve edilerek hoplatılarak soldurulur. Tencerenin ortası açıla- rak (ayıklanıp, yıkatılmış ve ıslatılmış) pirinç, tuz ilave edi- lir. Üzeri kapatılır. 1 çay bardağı sıcak su pirinçlerin üzeri- ne eklenir. Kısık ateşte pişirilen pilav 20 dakika demlenmeye bırakılır, üzerine karabiber ekilerek servis yapılır. KABAK KABUKLU PİLAV RICE WITH CUCUMBER PEELS

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2