Amasya Mutfağı

RICE DISHES 65 6 20 25 • 1 su bardağı pirinç • 1 baş kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 200 gr. koyun karaciğeri • Tuz, yenibahar, karabiber • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık • 1 yemek kaşığı kuş üzümü • 1 yemek kaşığı tereyağ MALZEMELER YAPILIŞI • 1 cup of rice • 1 medium sized onion • ½ cup of vegetable oil • 200 gr lamb liver • 1 spoonful of butter • 1 spoonful of currants • 1 spoonful of pie nut • salt, black pepper and allspice Fry the onions and add the pie nuts. Chop the liver into dice-sized pieces. Fry the liver in a separate pan. Add the currants. Boil 1,5 cup of water. Add some butter to the boiling water. Put the washed and sieved rice in the water. Add the fried onions, pie nuts and liver. Cook for twenty minutes over low heat. Let the rice rest for another twenty minutes. Add some black pepper and allspice. Stir before service. INGREDIENTS METHOD İÇ PİLAV İÇ PİLAV Sıvı yağ içerisinde soğan kavrulur. Üzerine fıstık ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz ilave edilir. Bir başka kapta karaciğer tavla zarı büyüklüğünde doğ- ranır, kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Pilav yapı- lacak tencerede 1,5 su bardağı su içersine tereyağ ka- tılarak kaynatılır. Ayıklanmış yıkanmış pirinç, kavrul- muş soğan, fıstık ve ciğerler ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Pilav haline geldikten sonra ocak kapatılıp demlemeye bırakılır. 20 dakikalık demleme sonunda karabiber ve yeni bahar katılarak tahta kaşığın sapıy- la karıştırılır. Servise hazırdır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2