Amasya Mutfağı

TATLILAR 68 6 10 5 • 1 bardak nişasta • 5 bardak su • 1 bardak toz şeker • 1 kaşık tereyağ • 1/2 bardak ceviz içi MALZEMELER YAPILIŞI • 1 cup of cornstarch • 5 cups of water • 1 cup of sugar • 1 spoonful of butter • ½ cup of ground walnuts Bring four cups of water to a boil. Put the starch into a cup of water and stir the mixture thoroughly. Add the mixture to the hot water and stir and bring it to a boil. After the starch thickens pour it into a tray and pour molten butter over it. Spread ground walnuts after it cools. INGREDIENTS METHOD PÂLUZE PALUZE 4 bardak su kaynatılır. 1 bardak su ile nişasta karıştı- rılır ve kaynar suya ilave edilir, karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırıl- mış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunu- lur. Sıcak ve soğuk olarak yenir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2