Amasya Mutfağı

DESSERTS 69 6 30 5 • 1 su bardağı buğday nişastası • 1 su ardağı pekmez • 1 su bardağı su • 2 yemek kaşığı tereyağı MALZEMELER YAPILIŞI • 1 cup of wheat starch • 1 cup of molasses • 1 cup of water • 2 spoonfuls of butter Put the starch, molasses and water together to obtain a coarse mould. Melt some butter in a copper container. Add the mixture to the butter and stir. Keep stirring until it forms nuggets. Close the lid and let the hasuda rest for a while. INGREDIENTS METHOD DENE HASUDASI DENE HASUDASI Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bula- maç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatıla- rak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık ola- rak servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2