Amasya Mutfağı

TATLILAR 70 6 40 120 • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 yumurta • 1 tatlı kaşığı yoğurt • Alabildiği kadar un • 2 su bardağı ceviz • 250 gr. tuzsuz tereyağı Açmak için: • 1.5 su bardağı buğday nişastası • Yarım su bardağı un karıştırılır. Şurubu için: • 1 kg. toz şeker • 4 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı limon suyu MALZEMELER YAPILIŞI • ½ cups of vegetable oil • 1 egg • 1 spoonful of yoghurt • flour • 2 cups of ground walnuts • 250 gr saltless butter To roll out the dough • mix 1,5 cups of wheat starch and ½ cups of flour For the syrup • 1 kg of sugar • 4 cups of water • 1 spoonful of lemon juice For the syrup: Bring four cups of water to a boil. Add the sugar. Cook over low fire until it thickens slightly and turns yellowish. Add some lemon juice and let it rest. Mix the egg and yoghurt with the vegetable oil. Add the flour and mould the mixture to obtain a soft dough. Divide the dough into walnut-sized pieces. Put a damp cloth over the pieces of dough and let them rest for a few hours. Roll out the pieces of dough as big as possible with starched flour. Let each fillo dough dry a little as the next one is rolled out. Spread some ground walnut over the dry fillo dough. Roll the fillo dough back on the rolling pin. Crease the fillo dough off the rolling pin. Place the creased roll in the tray. Let the rolls dry out for a day. Cut each roll into inch-thick disks. Put the baklava in the oven and cook it until it turns golden brown. Pour molten butter over it. Pour the syrup over the baklava after it cools down completely. INGREDIENTS METHOD TIRTIL BAKLAVA (Oklavadan sıyırma) TIRTIL BAKLAVA Şurubun hazırlanışı: (4 su bardağı su kaynatılır şeker ilave edilir. Şurubun rengi sararın- caya kadar kısık ateşte pişirilir. Limon suyu ilave edilerek soğuma- ya bırakılır.) Malzemeler geniş bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Un ilave edile- rek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Ceviz büyüklü- ğünde bezeler ayrılır. 1,5-2 saat üzerine nemli bez örtülerek dinlendi- rilir. Hamur büyüyebildiği kadar nişastalı unla açılır. Hamurun biri açılıncaya kadar diğeri kurumaya bırakılır. Kuruyanın üzerine ceviz verilir oklavanın üzerine rulo yapılır oklavanın iki ucunda ortaya doğru hamur büzüştürülür. Oklava çıkarılır. Şekli bozulmadan tep- siye dizilir. 1 gün kurutulur. Kızartılacağı zaman eşit aralıklarla kesi- lir. Kızdırılmış yağ üzerlerine dökülerek pembe-beyaz kızartılır. Şu- rup ve hamur soğukken ıslatılır

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2