Amasya Mutfağı

DESSERTS 71 6 35 60 • 200 gr. tereyağı • 2 yumurta • 1 tutam tuz • 2 kaşık yoğurt • 1 su bardağı ceviz • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya Şerbet için: • 1,5 kg. toz şeker • 1 litre su • Yarım limon suyu MALZEMELER YAPILIŞI • 200 gr of butter • 2 eggs • a pinch of salt • 2 spoonfuls of yoghurt • 1 cup of ground walnut • 1 pack of baking powder • 1 pack of powdered vanilla For the syrup • 1,5 kg sugar • 1 liter water • ½ lemon juice Put the flour in a deep container and make o hole in it. Crack the egg into this hole and add the salt, yoghurt, butter and vanilla. Mould the mixture to obtain a soft dough. Divide the dough into egg-sized pieces. Place the walnut in the dough and give the egg shaped dough its particular texture by rolling it around a sieve. Cook the pieces for 30 minutes at 150°C. Pour the cold syrup over the kalburabastı after it cools down completely. INGREDIENTS METHOD KALBURA BASTI (Halbur tatlısı) KALBURA BASTI Şurubun hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır. Yağ, yumurta, tuz, yo- ğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur. Hamur kulak me- mesi yumuşaklığına getirilir. Yumurta büyüklüğün- de hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur ar- kasında elle döndürülerek şekil verilir. 150 derecede 30-35 dk pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şer- bet dökülür.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2