Amasya Mutfağı

DESSERTS 75 6 15 30 • 1 kg. misket elması • 1 kg. toz şeker • 1 su bardağı dövülmüş ce- viz • 1 çay bardağı tarçın • 1 paket vanilya • 1 paket krem şanti • Şeker boyası MALZEMELER YAPILIŞI • 1 kg misket apples (misket (marble) apple is a small species of apple native to the region) • 1 kg sugar • 1 cup of ground walnut, coloring • 1 cup of cinnamon • 1 pack of powdered vanilla • 1 pack of whipped cream Peel the apples and take out the seeds. Put the apples in boiling water and cook for fifteen minutes. Take the apples out and stuff them with the walnut-cinnamon mixture. You can also put coloring on the apples at this stage. Put the apples in the oven and cook for fifteen minutes. Put whipped cream on the apples. Serve cool. INGREDIENTS METHOD ELMA TATLISI APPLE DESSERT Elmaların kabukları soyulup içleri oyularak 15 dk. haşlanır. Haşlanan elmaların üstüne şeker boyası sü- rülerek içlerine ceviz tarçın karışımı doldurulur ve fırında 15 dk pişirilir. Pişen elmaların soğumasına yakın üzerlerine kremşanti sürülerek süslenir. So- ğuk servis yapılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2