Geleneksel Yemeğin Boyutları Ve Yemeğin Sesi

446 Doç. Dr. Çiğdem KARA T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı KAYNAKLAR • Bauman, Richard (1989). “American Folklore Studies and Social Transformation: A Performance-Cen- tered Perspective”, Text and Performance Quarterly , Vol.9, Temmuz, N.3, 175-184. • Bendix, Regina (2000). “The Pleasure of the Ear: Toward an Ethnography of Listening”, Cultural Analysis – Volume 1 içinde. Ed. J. Conrad, Berkeley: University of California, 50-33. • Bıçakçı, B. (2014). Sinek Isırıklarının Müellifi . İstanbul: İletişim Yayınları. • Bourdieu, Pierre (2015). Ayrım . Çev. D. Fırat ve G. Berkkurt, Ankara: Heretik. • Bronner, Simon J. (1983). “ ‘Visible Proofs’: Material Culture Study in American Folkloristics”, American Quarterly , Vol. 35, No.3, 316-38. • Classen, Constance (1997). “Foundation for an Anthropology of the Senses”, UNESCO International Social Sciences Journal , Vol.49, Issue 153, 401-12. • Feld, Steven (1994). “From Ethnomusicology to Echo-muse-ecology: Reading R. Murray Schafer in the Papua New Guinae Rainforest”, The Soundscape Newsletter , N.8 – June, 4-6. • Feld, Steven ve Donald Brenneis (2004). “Doing Anthropology in Sound”, American Ethnologist , Vol. 31, N.7 - Kasım, 461-74. • Gabbert, Lisa (1999). “The ‘Text/Context’ Controversy and the Emergence of Behavioral Approaches in Folklore”, Folklore Forum , 30:1/2, 119-128. • Goody, Jack (2002). “The Anthropology of the Senses and Sensations”, La Ricerca Folklorica , S. 45, Nisan, 17-28. • Goody, Jack (2013). Yemek, Mutfak, Sınıf: Karşılaştırmalı Sosyoloji Çalışması. Çev. M. Günay Güran. İstanbul: Pinhan Yayıncılık. • Howes, David (2013). “Social Life of the Senses”, Ars Vivendi Journal , No.3-Şubat, 4-23. • Kara, Çiğdem (2015). “8. Ünite – Türkiye’de Mutfak ve Yeme İçme Kültürü”, Türkiye’nin Kültürel Mirası II içinde. Ed. C. Parla, Ankara: Anadolu Üniversitesi Yayınları, 210-42. • Kılıç, A.Y., Ç. Kara, İ.A. İleri, C. İleri ve S. Çelik-Öztürk (2003). “Bir Ağzı Ekmek” – Eskişehir Geleneksel Yemek Kültürü - II . Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. • Kirshenblatt-Gimblett, Barbara (2015). “Playing to The Senses: Food As a Performance Medium”. The Food and Folklore Reader içinde. Ed. L. M. Long, London: Bloomsburry Academic, 229-244. • Kivela, J., ve Crotts, J. C. (2006). “Tourism and Gastronomy: Gastronomy’s Influence on How Tourists Experience a Destination”, Journal of Hospitality and Tourism Research , 30(3), 354–377. • Lévi-Strauss, Claude (2015). Bakmak, Dinlemek, Okumak . Çev. Ö.B. Albayrak, İstanbul: YKY. • Mintz, Sidney W. ve Christine M. Du Bois (2002). “Anthropology of Food and Eating”, Annual Review of Anthropology , Vol.31, 99-119. • Mitchell, David (2011). Bulut Atlası . Çev. B.N. Gündüz. İstanbul: Doğan Kitap. • Monaghan, John ve Just, Peter (2000). Sosyal ve Kültürel Antropoloji . Çev. H. Gür, Ankara: Dost Kitabevi Yayınları.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzM2ODUz