İdrisyayla Köyü Eskişehir Macın Kaynatma Şenliği Katılımcılarının Motivasyonları

406 Yrd. Doç. Dr. Betül GELENGÜL EKİMCİ Prof. Dr. Semra Günay AKTAŞ T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tablo 6: Araştırma Katılımcılarının Yaşadıkları Yere İlişkin Bulgular Katılımcıların Yaşadıkları Yer Frekans % Adapazarı 2 2,4 Ankara 16 19,3 Bitlis 1 1,2 Bursa 2 2,4 Eskişehir 57 68,7 İstanbul 4 4,8 Kütahya 1 1,2 Şenliğin Eskişehir ilinde düzenlenmesi sebebiyle şenlik katılımcılarının %68,7’si Eskişehir ilinden şenliğe katıldıklarını belirtmişlerdir. Şenliğe katılanların %19,3 Ankara, %4,8’i İstanbul, %2,4’ü Bursa, %2,4’ü Adapazarı, %1,2’si Kütahya ve %1,4’i Bitlis ilinden katılım göstermişlerdir. Ulaşımın kolay olması nedeniyle şenliğe katılanların genel olarak çevre illerden geldikleri görül- mektedir. Katılımcıların İdrisyayla Macın Kaynatma Şenliğine ilişkin memnuniyet düzeyleri Tablo 7: Katılımcıların İdrisyayla Macın Kaynatma Şenliğine İlişkin Memnuniyet Düzeylerine İlişkin Bulgular Memnuniyet Düzeyi Frekans % Kesinlikle Katılmıyorum 2 2,4 Katılmıyorum 2 2,4 Kararsız 5 6,0 Katılıyorum 26 31,0 Kesinlikle Katılıyorum 49 58,3 Toplam 84 100,0 Katılımcıların Yöresel Yemek Şenliklerine Katılım Motivasyonlarının Demografik Bil- gilerine Göre Değişimi Katılımcıların yöresel yemek şenliğine katılım motivasyonlarının ve memnuiyet düzeyle- rinin demografik özelliklerine bağlı olarak değişimleri t testi ve Tek Yön ANOVA testleri uygu- lanarak incelenmiştir. Gruplar arası farkların hangi gruplar arasında olduğunu tespit etmek için post-hoc testleri (çoklu karşılaştırma testleri) uygulanmıştır. Araştırmada post-hoc testlerinden varyansların homojen olduğu durumda eşit örneklem sayısı ilkesi gerektirmeyen Bonferroni testi; varyansların homojenliğinin ihlal edildiği durumlarda ise Tamhane’s T2 testi kullanılmıştır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzM2ODUz