Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

...... ................... Abhaz Mutfağı  231 Damat Şekerlemesi (Fındık Şekeri) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı : Tatlılar Hazırlanış Süresi 20 dakika Kaç Kişilik 4-6 ❊❊ 2 su bardağı kavrulmuş iç fındık ❊❊ 1 su bardağı toz şeker ❊❊ ½ su bardağı su Toz şekerle su karıştırılarak yayvan bir tencere ya da tavaya konur. Bu şekilde köpürene kadar kaynatılır. İyi- ce kaynayınca içine kavrulmuş fındıklar dökülür. Kısık ateşte, fındıkların etrafına şeker sarıncaya kadar pişir- meye devam edilir. Şeker kristalleşip fındıkları sarmaya başlayınca ateşin altı kapatılır. Karıştırılarak bir kaba dökülür ve soğuyuncaya kadar o kapta bırakılır. Sonra servis kabına alınarak ikram edilir. Düzce’nin Farklı Lezzetleri

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2