Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Fındık Düzce ilinde ürün deseni içinde bulunan ve yo- ğun şekilde yetiştiriciliği yapılan en önemli tarım ürünü fındıktır. İlin tarım alanlarının %84’ünden fazlası meyve üretimine ayrılmış olup meyve üre- tim alanlarının %99,6’sında fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır. TÜİK verilerine göre 2017 yılında 631.440 da alanda 74.350 ton kabuklu fındık üretimi ile ilimiz ülkemizdeki üretimin %11’lik kısmını oluşturmaktadır. Ülkemizdeki fındık üre- timinde önemli bir yere sahip olan Düzce ilinde ortalama 118 kg/da verim alınmakta olup, ülke genelinde üretim miktarı bakımından 5. sırada yer almaktadır.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2