Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Kabak Simit Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 30 g yaş maya ❊❊ ½ çay bardağı pekmez ❊❊ 100 g tuz ❊❊ 3 litre ılık su İlk olarak bir çorba kâsesinin içinde yaş maya ile yaklaşık bir çay bardağı ılık su karıştırılır. Daha sonra derin bir kabın içerisine un, tuz ve hazırlanan maya karışımı ilave edilerek kulak memesi kıvamına gele- ne kadar iyice yoğurulur ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde pa- zılar koparılır ve koparılan bu pazılar rulo yapılarak simit formu verilir. Bir tencerede üç litre su kaynatılır, kaynayan suya yarım çay bardağı pekmez ilave edilir ve ardından dinlenmeye bırakılan simitler kaynayan pekmezli suda 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan simitler 240ºC’de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika 234 Düzce’nin Farklı Lezzetleri

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2