Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Susamlı Simit Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60-90 dakika ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 30 g yaş maya ❊❊ 150 g susam ❊❊ 250 g pekmez (Sulandırılmış üzüm pekmezi) ❊❊ 100 g tuz ❊❊ 1 litre ılık su İlk olarak bir çorba kâsesinin içinde yaş maya ile yak- laşık bir çay bardağı ılık su karıştırılır. Daha sonra derin bir kabın içerisine un, tuz ve hazırlanan maya karışımı ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar iyi- ce yoğurulur ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlardan mandalina büyüklüğünde pazı- lar koparılır ve koparılan bu pazı iki eşit parçaya bölü- nür. Bölünen parçalar uzunlamasına rulo yapılır, bu iki rulo birbirinin çevresinde çevrilerek simit formu verilir. Şekillendirilen simitler sulandırılmış pekmeze batırılır ve pekmezi çekmesi için bir köşede yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra susama bulanan simitler kabarması için 10 dakika daha bekletilir. 240ºC’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 daki- ka pişirilerek servise hazır hale getirilir. Düzce’nin Farklı Lezzetleri 235
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2