Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 6 bardak su • 1 kase un • 2 kaþýk tereyaðý • ½ çay bardaðý su • ½ çay kaþýðý tuz • 1 yumurta Hazýrlanýþý: Kavrulan un soðumaya býrakýlýr. Soðuyunca su ile yavaþça ezilir. Çorba kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýlýr. Kaynatýlýr. 1 yumurta, ½ çay bardaðý su ve tuz ilave edilir. Ardýndan ceviz büyüklüðünde 4 parçaya ayrýlýr. Daha sonra yuvarlanýr. Býçakla yarýmþar cm. kesilerek kýzartýlýr. Çorbanýn üzerine ilave edilir. Sunum ; sýcak olarak servis yapýlýr. Miyane Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2