Maddi Kültür

İÇİNDEKİLER Önsöz.................................................................................................................................................................................. 3 Program.............................................................................................................................................................................. 7 AKSOY, Yrd. Doç. Dr. Elif - ÖZ, Yrd. Doç. Dr. Naime Didem 19.- 20. Yüzyılda Harput’ta İpek Böcekçiliği ve Dokumacılık.............................................................................................. 15 ALPER, Serap Çömlekçilik Risalesi ve Doğu Türklük Sahasında Çömlek Kültürüne Ait Sözvarlığı............................................................ 33 ARAL, Dr. Songül Malatya Beşkonaklar Etnoğrafya Müzesi ve Akcebe Koleksiyonunda Bulunan Madeni Tepelik Örnekleri........................... 41 BAKIRCI, Doç. Dr. Fatih Uygur Türklerinde Bazı Maddi Kültür Olguları ve Bunların Dini Siyasi Sosyo-Kültürel İşlevleri.......................................... 65 BELEK, Dr. Kayrat Anadolu-Selçuklu ve Karahanlı Dönemleri Türk-İslam Kitabeleri Üzerine Mukayeseli Bir Değerlendirme.......................... 73 BEŞİRLİ, Prof. Dr. Hayati Toplumsal Araştırmaların Nesnesi Olarak Yemek ve Mutfak.............................................................................................. 81 DAĞLI, Dr. Ahmet Ordu’da Doğal Mantar Kültürü ve Ekoturizm..................................................................................................................... 91 DAVULCU, Mahmut Ihlara Vadisi Ve Çevresi Kırsal Yerleşmelerinde Yapı Sanatı ve Geleneksel Yapı Ustalığı................................................. 107 EMLAK, Dr. Öğr. Gör. Sevda Tokat Mevlevihane Müzesindeki 60-00196, 60-00253, 60-00242 Envanter Numaralı Yazma Eserlerın Serlevha Örneklerının Türk İslam Tezhip Sanatı Açısından Değerlendirilmesi................................................................................ 131 EREN, Mustafa Ordu’da Nacak Nacakçılık ve Nacakçılar........................................................................................................................... 141 GÖDE, Doç. Dr. Halil Altay Anadolu Masallarında Yemek ve Yiyecek Kültürü Üzerine Tespitler................................................................................. 151 GÜLAÇTI, Yrd. Doç. Dr. İsmail Erim Maddi Kültür Öğeleri Olarak Cami, Türbe ve Eski Eserlerin II. Abdülhamid’in Batılılaşma Anlayışı Çerçevesinde İşlevi... 163 GÜLTEPE, Yrd. Doç. Dr. Gülten Alevi-Bektaşi Geleneğinde Hz. Ali: Kişileştirme ve Plastik................................................................................................ 183 HEKİM, Feriha - ATALAYER, Prof. Dr. Günay Desen Atkılı Anadolu Kumaşlarında “Yöresel Kimlik”...................................................................................................... 191 İBRAHİMGİL, Prof. Dr. Mehmet Zeki - KELEŞ, Prof. Dr. Hamza Yunanistan’da Osmanlı Dönemi Eserleri Üzerine İstatistiki Değerlendirme...................................................................... 211 KACAR, Öğr. Gör. Nesrin Denizli İli Çal İlçe ve Yöresi Geleneksel Kadın Giysi Özelliklerinin Giyim Kültürü Açısından İncelenmesi......................... 223 KADIOĞLU ÇEVİK, Nihal Geleneksel Kadın Aşçılar ve Kent Yaşamında Bilgi - Deneyim Aktarımı........................................................................... 243 KAHVECİOĞLU SARI, Yrd. Doç. Dr. Habibe Datça’da (Muğla) “Guş Dutmak” ve İpek Dokumacılığı ................................................................................................... 249

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU4MTc2