Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

104 105 That patty is made with mixture of herbs growing by themselves such as devetabanı, gıyışak, kuş tırnağı, gelincik otu and ısırgan or by mixing produced herbs like chard and spinach. Also known as tray pastry or Milas pastry. Ingredients: Dough: -1 kg. flour -Salt -1/2 tea glass sunflower seed oil Stuffing: -500 gr. chord, spinach or mixed herbs -1bunch sıra (local herb) or dill -1 bunch parsley -250 gr. dry cottage cheese -2 cups olive oil Directions: Knead dough as thick as an earlobe with flour, water, sunflower oil and salt. Rest the dough for of 30 minutes and divide it into lumps. Roll lumps as thin as it can be. Number of phyllo for a tray is 22. Set 11 of them into the tray spreading olive oil between layers. On the top of 11th, spread pre-cleaned and pre-chopped herbs mixed with dry cottage cheese. Set the other 11 phyllos onto the stuffing spreading olive oil in between. Cut the dough in square slices. Spread olive oil and egg yolk onto slices and bake for 40-45 minutes, until the top is roasted. Serve hot, goes well with ayran or yoghurt. OTLU TEPSİ BÖREĞİ PASTRY WITH HERBS Otlu tepsi böreği, devetabanı, gıyışak, kuş tırnağı, gelincik otu, ısırgan gibi mevsiminde kendiliğinden çıkan otları karıştırarak ya da üretimi yapılan pazı, ıspanak gibi yeşillikleri kullanarak yapılan, sini böreği de denilen bir börek çeşididir. Yörede Milas böreği olarak da bilinir. Malzemeler: Hamuru için: -1 kg. un -Tuz -1/2 çay bardağı ayçiçek yağı İç malzeme: -500 gr. pazı, ıspanak ya da karışık ot -1 bağ sıra ya da dereotu -1 bağ maydanoz -250 gr. kadar çökelek -2 su bardağı zeytinyağı Yapılışı: Un, ayçiçeği yağı, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlendirildikten sonra bezelere bölünür. Her bezeden olabildiğinde ince olacak şekilde yufka açılır. Yufka sayısı, bir tepsi için 22 adettir. 11 adet yufka, aralarına zeytinyağı sürmek suretiyle tepsiye döşenir. 11. yufkanın üzerine daha önceden ayıklanmış, yıkanmış ve doğrandıktan sonra çökelek ile karıştırılmış olan iç malzeme yayılır. Geriye kalan 11 yufka da iç harçtan sonra yine araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Börek, kare dilimler halinde kesilir, üzerine önce zeytinyağı sonra yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir. Genelde 40-45 dakikada hazır olur. Servisi, sıcak yapılır. Yanında ayran ya da yoğurt iyi gider. 1-1,5''

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2