Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

14 15 Balık çorbası, her balıktan genelde de küçük balıkların bütününden, büyük balıkların kafasından yapılan bir çorbadır. Adabeyi, kırlangıç, hanos en çok da orfoz ve lağos/lahoz tercih edilir. Malzemeler: -1 adet lağos ya da orfoz kafası -1 adet kuru soğan -1- 2 adet patates -3-4 dal kereviz sapı -2 adet havuç -Maydanoz -1 adet limon -1 adet yumurta sarısı -1 yemek kaşığı un -1 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı -Karabiber -Tuz Yapılışı: Yıkanmış, temizlenmiş balık kafası, bütün soğan, doğranmış patates, havuç, kereviz ve maydanoz ile beraber bir tencerede kaynayan suya ilave edilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilir. Süzülen çorba, tereyağı eklenerek tekrar ocağa konur, koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta limon suyu, yumurta sarısı ve unla terbiyesi hazırlanır. Terbiye malzemesi, çorbadan alınan bir miktar su ile inceltilerek kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 8-10 dakika sonra çorba hazırdır. Servis edilirken, çorbaya tane karabiber atılır. Fish soup is made from all kinds of fish but generally from the whole body of small fish and head of big fish. Largescaled scorpionfish, gurnard, comber but mostly white grouper and malabar grouper are preferred. Ingredients: -1 head of white grouper or malabar grouper -1 onion -1- 2 potatoes -3-4 celery sticks -2 carrots -Parsley -1 lemon -1 egg yolk -1 tablespoon flour -1 tablespoon vegetable oil or butter -Pepper -Salt Directions: Add washed and cleaned fishhead, onion, sliced potato, carrot, celery and parsley into boiling water and cook until soft. Then sieve it. Add the butter. Continue cooking and boil until thick. In a seperate bowl prepare liaison with lemon juice, egg yolk and flour. Slowly add some soup into the liaison whisking it constantly. Now gradually whisk the warm liaison back into the soup. Soup is ready to serve within 8-10 minutes. Season with pepper and serve. BALIK ÇORBASI FISH SOUP 40'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2