Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

16 17 Dingil çorbası, evlerde her zaman az malzeme ile kolay ve çabucak yapılabilen geleneksel bir bulgur çorbasıdır. Halk arasında “dingil ye de devril” şeklinde kalıplaşmış söz olarak da kendine yer edinmiştir. Malzemeler: - 1 çay bardağı bulgur - Yarım kuru soğan - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2-3 yemek kaşığı toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 litre kadar soğuk su - 1 yemek kaşığı höşmerim Yapılışı: Soğan doğranır, ocağa alınan bir tencerede ısıtılan zeytinyağı ve çorbaya ayrı bir lezzet katan höşmerimle kavrulur. Toz kırmızı biber ve bulgur eklenir. Bulgur kavrulduktan sonra su ilave edilir. Su, sıcak olabilir ancak çorbanın iyi özleşmesi açısından soğuk tercih edilir. Kaynayana kadar karıştırılan dingil çorbası, 15-20 dakika içinde yemeye hazır olur. Servis ederken üzerine karabiber serpilir, limon sıkılır. Söz konusu çorbanın su yerine un katarak kıvam verilen, süt ile yapılanı da vardır ki, ona “süt çorbası” denir. Dingil soup is a traditional bulgur soup which can be made at home very quickly and easily with just a few ingredients. Local people say ‘dingil ye de devril’ that means ‘eat dingil and sleep well.’ Ingredients: - 1 tea glass bulgur - Onion, halved - 2 tablespoons olive oil - 2-3 tablespoons ground paprika - 1 dessert spoon salt - 1 litre cold water - 1 tablespoon höşmerim (a sweet made of unsalted cheese, flour and sugar) Directions: Chop onions, place olive oil into a pan ,saute the onions and höşmerim in it. Stir paprika, salt and bulgur in. Once bulgur is sauteed add the water. Water can be hot but prefer cold water for a better result. Keep stirring and bring to boiling. Simmer for 15-20 minutes. Season with pepper and lemon juice and serve. This soup has another version which is called ‘milk soup’. In this version, soup is cooked with milk and flour is added instead of water to make it thick. DİNGİL ÇORBASI BULGUR SOUP 15-20'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2