Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

52 53 Goat stew is a meat dish cooked with tomato paste, onions and chickpeas. It is both made at homes and in the local restaurants. Lamb and beef may also be used instead of goat. Ingredients: -1,5 kg. goat meat with bones -500 gr. shallots -1 cup simmered chickpeas -2 tablespoons tomato paste -1 tablespoon ground paprika -1/2 cup olive oil -Salt -Water Directions: Cut the meat into medium dice, cook them in a pan until it releases water and absorbes it back. Add the olive oil and saute. Continue sauting with tomato paste and ground paprika. Cover with hot water. Increase heat. When it comes to boiling, lower the heat. Add shallots and then chickpeas. When stirring, be careful not to split shallots. Add some more water if needed. Before taking off the heat, add salt and boil for 4-5 minutes. Season with pepper (optional) and serve. This dish goes well with pilaf. OĞLAK YAHNİ GOAT STEW Oğlak yahni, soğan ve nohutla birlikte salçalı yapılan, sulu bir et yemeğidir. Hem ev mutfağında hem de çarşı mutfağında yer alır. Oğlak yerine dana ve kuzu eti de kullanılır. Malzemeler: -1,5 kg. kemikli oğlak eti -500 gr. arpacık soğan -1 su bardağı haşlanmış nohut -2 çorba kaşığı domates salçası -1 çorba kaşığı kırmızı toz biber -1/2 su bardağı zeytinyağı -Tuz -Su Yapılışı: Etler iri parçalar halinde doğranır, ocağa alınan bir tencerede suyunu bırakıp-çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince, zeytinyağı konur, biraz da yağda kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber de eklenip kavrulduktan sonra üzerini kapatacak seviyede sıcak su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar ateş harlı olmalıdır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır. Kaynayan yemeğe önce arpacık soğanlar sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Yemeği karıştırırken, soğanların bütünlüğünü bozmamaya dikkat edilir. Gerekirse yeniden sıcak su eklenir. İndirmeye yakın tuz atılır, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Servis ederken üzerine, tercihe göre karabiber serpilir. Yanında pilav iyi gider. 50-55'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2