Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı
6 7 SUNUŞ Akdeniz veEge bölgesinin kesişme noktasında bulunan Muğla, Türkiye turizminde önemli bir yere sahip illerimizden biridir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir ilgisine maruz kalan ilimizde çok çeşitli alanlarda turizm hizmeti verilmektedir. Bilindiği üzere günümüzde turizm insanların farklı beklentilerine yönelik olarak oldukça değişim göstermektedir. Bu beklentilerden biri de turistin gezmek için gittiği yerin yerel ürünlerini ve geleneksel tatlarını tanımak istemesidir. Dünyada oldukça yaygın olan gastronomi turizmi, geleneksel mutfağı zengin ülkemiz için de önemli bir turizm çeşidi olup, bu konudaki çalışmalar da yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu açıdan bakıldığında Muğla’nın geleneksel lezzetler i de Muğla turizmine çeşitlilik katmak açısından bu anlamda değerlendirilebilir. Amacı, hem geleneksel mutfağımızın özel yemek ve yiyeceklerini bir araya toplayarak Muğla kültürüne, hem de Muğla turizminde bu anlamda bir çeşitlilik yaratmak isteyenlere bir nebze de olsa katkı sağlamak olan bu yayının hazırlanma aşamasında bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ederim. PRESENTATION Located in the intersection point of Mediterranean and Agean regions, Mugla is one of the cities that has great touristic importance in Turkey. Our province is attracted by many foreign and domestic tourists and has a range of touristic services. As we all know, today the expectation of people from tourism has changed a great deal. And this expectations not only consist of sea, sand and sun but also some other different subjects. One of these expectations is people’s wish to get familiar with local products and traditional tastes of the place they visit. Gastronomic tourism which is very common all over the world is also a prominent kind of tourism in our county with its rich cuisine. Therefore, studies on this field started to become widespread. When considered from this point of view, traditional tastes of Mugla can be used to diversify the fields of tourism in the province. I would like to thank to everyone who helped us prepare this publication for the purpose of contributing both to culture and tourism of Mugla by gathering special food and receipes and thus bringing diversity to tourism to some extent. Veli Çelik İl Kültür ve TurizmMüdürü Provincial Director of Culture and Tourism
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2