Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

64 65 Goat’s liver is served in some local restaurants of Milas, Yatağan, Menteşe, Ula. In this recipe liver is cut into leaves and fried. The dish is named after this leaf shape that is ‘yaprak’ in Turkish. In Ula it’s served as breakfast between 07:30-10:30 in the morning. Ingredients: - 300 gr. goat’s liver - 3-4 chili peppers - 1-2 tomatoes - 1 cup vegetable oil - Pepper (optional) - Lemon (optional) Directions: Remove the liver’s membrane. Cut it into 3-4 cm strips. Heat the oil in a pan. Fry the liver into the pan. Add whole chili pepper (use fresh or dried peppers depending on the season). Cut the tomatoes in rings. Place them around the liver. Fry both sides of the tomatoes. You may also serve tomatoes and peppers uncooked. The meal will be ready in 10 minutes. Season with pepper and add lemon juice and serve. Goes well with onion salad. YAPRAK CİĞER GOAT’S LIVER Yaprak ciğer, ciğerin yaprak gibi ince kesilerek pişirilmesi nedeni ile bu ismi alan ve çarşı mutfağı kapsamında Milas, Yatağan, Menteşe, Ula gibi çeşitli yerlerde belli esnaf lokantalarında sunulan yemek seçeneklerinden biridir. Ula’daki özelliği, 07.30-10.30 saatleri arasında sabah kahvaltısı olarak servis edilmesidir. Malzemeler: -300 gr. oğlak ciğeri -3-4 adet acı biber -1-2 adet domates -1 su bardağı sıvıyağ -Tercihe göre karabiber -Tercihe göre limon Yapılışı: Ciğer, zarı alındıktan sonra 3-4 cm. uzunlukta ve ince dilimler şeklinde kesilir. Ocağa alınan bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Doğranan ciğerler yağa atılır. Ciğer kızarırken bütün halde biberler de eklenir. Mevsime göre taze ya da kuru biber kullanılır. Domatesler halka şeklinde doğranır, ciğerin etrafına dizilir, alt-üst edilerek kızartılır. Domates ve biber pişirmeden de kullanılır. Yemek, 10 dakika gibi kısa bir sürede hazır olur. Yerken, tercihe göre üzerine karabiber serpilir, limon sıkılır. Yanında soğan salatasıyla iyi gider. 10-15'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2